Menu Close

Як правильно зберігати фрукти на зиму

Найбільш щадний спосіб зберігання: заморожені відразу після збирання плоди зберігають на 15% більше вітаміну С, ніж ті, що три-чотири дні лежали на підвіконні. Звичайно, заморозка в домашньому холодильнику не така ефективна, як у шоковій промисловій камері, де температура миттєво опускається до -40 градусів.2 лип. 2021 р.

Як правильно зберігати фрукти вдома?

Зберігати овочі та фрукти, вирощені у південному кліматі, найкраще при температурі від 8 до 13 градусів. Якщо зберігання овочів та фруктів відбувається у прохолоднішому місці, вони втрачають до 70 відсотків своїх вітамінів вже через два дні. На додаток до тепла вітаміни дуже чутливі до світла.

Як правильно зберігати фрукти та ягоди?

Для зберігання у холодильнику у вас є три варіанти: зберігати без пакета, у пластиковому пакеті або у паперовому пакеті. Пластиковий пакет стримує всередині вологу, тому краще не затягувати його щільно або зробити кілька дірочок. Бажано не мити овочі та фрукти перед тим, як відправити їх у холодильник.