Menu Close

Як правильно використовувати плоди лимонника: рецепти та корисні властивості

Лимонник, також відомий як плід дерева Аграфонія, – це екзотична рослина з яскравим соковитим фруктом, який можна використовувати в різних сферах життя.

Спочатку, лимонник є чудовим джерелом вітамінів та антиоксидантів. Зрілі плоди лимонника містять велику кількість вітаміну С, який не тільки підтримує імунну систему, а й допомагає боротися зі шкідливими вільними радикалами. Також лимонник багатий на вітаміни В, які відіграють важливу роль у метаболізмі та нейрологічному функціонуванні.

Однак, плоди лимонника можна використовувати не лише у харчовій промисловості. Їх ароматний запах та освіжаючий цитрусовий смак роблять їх незамінним компонентом для виробництва натуральних косметичних та парфумерних виробів. Від гелів для душу та кремів для обличчя до ароматичних масел та парфумів, лимонник додає приємну нотку свіжості та енергії до різних косметичних продуктів.

Зрештою, в медицині лимонник також знаходить своє застосування. Завдяки своїм антибактеріальним та протизапальним властивостям, лимонник може бути використаний для лікування різних захворювань та станів. Він може покращувати травлення, знижувати запалення суглобів, покращувати функцію печінки та допомагати при застудних захворюваннях.

Плід лимонникаСпосіб використання
ФруктФрукти лимонника можна їсти у свіжому вигляді, додавати в салати, десерти та напої.
СікСік лимонника використовується для приготування напоїв, соусів та маринадів.
ЦедраЦедра лимонника додається у випічку, кондитерські вироби та коктейлі.
Ефірне маслоЕфірна олія лимонника застосовується в ароматерапії, косметиці та приготуванні страв.
Лимонниковий чайСушені плоди лимонника використовуються для приготування чаю, що має тонізуючі властивості.

Приймати по 35-30 крапель перед їжею. Для відвару подрібнені плоди (20 г) треба залити окропом (300-500 мл) та прокип'ятити протягом 20 хвилин. Випивати по столовій ложці 3 десь у день. Щоб зробити порошок, ягоди перемелюють у кавомолці та приймають до їжі по півграма.3 лист. 2016 р.

Що можна зробити із плодами лимонника?

З ягід лимонника варять варення, готують джем, соус, желе, начинку для цукерок, безалкогольні напої, настоянку. до звичайного чаю для підняття тонусу. відвар – по 1 столовій ложці 2 рази на день.

Що можна зробити із ягід китайського лимонника?

Сік з його плодів використовується у виробництві вин та безалкогольних напоїв, у приготуванні варення, сиропів. Він має жадібні властивості, його додають у прохолодні напої, фруктове морозиво, киселі. М'якуш ягід лимонника використовується як начинка для цукерок.

Кому не можна пити лимонника?

Лимонник не п'ють при вагітності та в період лактації, у дитячому віці до 12 років та при різних неврологічних хворобах, наприклад епілепсії. Ще одне протипоказання – алергія на компоненти. В іншому ж рослина буде корисна кожному.

Які хвороби лікує лимонник?

Використовується для лікування астенічних синдромів та депресії. Швидко загоює рани від хімічних і термічних опіків, виразки, що не гояться. Відварами із насіння китайського лимонника лікують гастрити з підвищеною кислотністю, а ягодами – зі зниженою. Лимонник відрізняється підвищеною жовчогінною дією.