Коли на світ з'являється новонароджене порося, його головною турботою стає отримання достатньої кількості поживних речовин, особливо молока. Молоко є основним джерелом харчування поросят у перші місяці їхнього життя, і їхня виживання значною мірою залежить від того, яку кількість молока вони отримують.
Звичайно, кількість молока, яке необхідне новонародженому поросяті, залежить від його ваги, віку та загального стану здоров'я. У середньому поросята споживають близько 150-200 грам молока за кожен кілограм своєї ваги протягом першого тижня життя. Це означає, що якщо порося важить близько 1,5 кілограма, йому необхідно отримати близько 225-300 грамів молока на день для повноцінного розвитку.
Однак кожне порося унікальне, і його потреби в харчуванні можуть відрізнятися. Тому важливо спостерігати за поведінкою та реакцією поросят на годівлю, щоб визначити, чи отримують вони достатню кількість молока. Якщо поросят виглядають голодними або залишають більшу частину молока в мисці після годування, можливо, їм не вистачає поживних речовин, і їм слід запропонувати більше молока.
Вік | Кількість молока |
---|---|
1-3 дні | 100-150 г |
4-7 днів | 150-200 г |
8-14 днів | 200-250 г |
15-21 день | 250-300 г |
22-28 днів | 300-350 г |
Разова норма годування новонародженого ягняти в перший тиждень життя становить близько 150 г молока. З другого тижня рекомендується спаювати йому більше 200 г молочка на добу.
Скільки молока потрібно новонародженому поросяті?
Дані досліджень показують, що новонародженому поросяті потрібно 250 гр. молозива, що виділяється з вимені свиноматки протягом короткого часу після опоросу
Скільки сухого молока давати поросятам?
– до 1 л (4 рази на день); 31-40 дн. – до 1,2 л (4 рази на день). Правильне годування забезпечує швидке зростання молодняку, а якісні сухі молочні суміші дозволяють ефективно замінити материнське молоко, забезпечивши свиней необхідними речовинами.
Як годувати поросят коров'ячим молоком?
1 л незбираного коров'ячого молока підігрівають до температури 30 градусів; додають 15 г риб'ячого жиру, 4 курячі яйця, 25 г цукру і 10 г кухонної солі; суміш ще раз підігрівають до 39 градусів і за допомогою пляшечки з соскою випаюють 35 мл суміші, збільшуючи порцію в наступні дні. Збережена копія