Menu Close

Що робить сироп глюкози

Основна мета використання сиропу глюкози – запобігання кристалізації цукрів та уповільнення зацукровування крохмалю в м'якуші випічки. Це є потужним засобом проти старіння хлібобулочного виробу, черствіння та висихання м'якішу.

Яка користь від глюкози?

Глюкоза забезпечує клітини енергією, бере участь в обмінних процесах (наприклад, допомагає засвоювати білок для будівництва м'язів), відкладається у печінці та м'язах у вигляді глікогену, який складає своєрідний недоторканний запас організму на випадок голоду. Особливо необхідна глюкоза для функціонування мозку

Навіщо застосовують глюкозу?

Глюкозу використовують при інтоксикації (наприклад, при харчовому отруєнні та інфекціях), вводять внутрішньовенно струминно та крапельно, оскільки вона є універсальним антитоксичним засобом. Глюкозу використовують для цілей регідратації організму як джерело вуглеводів, у тому числі при парентеральному харчуванні.