У зеленому горошку нуклеотиди поєднуються з магнієм, який сприяє їхньому кращому засвоєнню. Крім іншого, в зеленому горошку містяться вітаміни А, В2, РР. Вітамін В2 забезпечує клітини енергією, РР покращує роботу серцево-судинної системи.
Чим корисний та шкідливий консервований горошок?
Речовина інозитол, яка є в горошку зеленем консервованому, має здатність очищати печінку від жирових відкладень Продукт корисний для профілактики захворювань серцево-судинної системи, здатний знижувати рівень холестерину в крові та зменшувати артеріальний тиск. Збережена копія
Кому не можна їсти консервований горошок?
Консервований зелений горошок Також не варто вживати його, якщо у вас є проблеми з ШКТ (він може дратувати слизові оболонки), подагра (високий вміст кислот у консервованому зеленому горошку може погіршити стан), холецистит, гастрит та виразка (щоб уникнути загострення).