Тернослив – це сушені та висушені фрукти, отримані шляхом обробки та сушіння сортів сливи. Вони є гарним та корисним доповненням до їжі, що містить безліч вітамінів та мінералів.
Але коли ж найкраще збирати тернослив? Сушіння сливи – це процес, який сильно залежить від пори року та клімату. Якщо ви хочете отримати якісний та ароматний тернослив, то важливо знати оптимальний час для збирання.
Найбільш вдалий час для збору терносливу – це початок осені, коли плоди сливи повністю дозрівають і мають найбільшу кількість цукру. У цей час фрукти набувають характерного кислувато-солодкого смаку і приємного аромату.
Коли збирати Тернослив:
Місяць | Погода | Час збирання врожаю |
---|---|---|
Травень | Тепла | Увечері |
Червень | Тепла | Увечері |
Липень | Гаряча | Вранці |
Серпень | Гаряча | Вранці |
Вересень | Прохолодна | Вранці |
Кора і корінь терну найбільш корисні навесні, під час руху соку. Плоди збирають восени, коли вони стануть темно-синіми та менш терпкими. А ще краще – після першого заморожування.
Коли дозріває Тернослив?
Урожай дозріває у середині серпня – середині вересня (залежно від сорту). Солодка тернослива посухостійка та тіньовитривала, не вимоглива до ґрунтів та не боїться несприятливих погодних умов. Цю культуру можна вирощувати у найпівнічніших регіонах нашої країни (крім Крайньої Півночі).
Чи можна заморозити ягоди терену на зиму?
Для того щоб була можливість у будь-яку пору року приготувати страви з використанням терну, його заготовляють на зиму. Відмінний спосіб заготівлі – заморожування.. При заморожуванні зберігаються практично всі корисні речовини терну.
Як правильно сушити терен?
Сушать ягоди терену у духовці при температурі не вище 40 градусів протягом 10-12 годин. Для кращої циркуляції повітря дверцята духовки тримають трохи прочиненими. Зберігати висушені плоди краще в скляних банках або ящиках, але не вистилаючи їх папером, оскільки сухий терен легко сприймає будь-які сторонні запахи.