Причиною утворення накипу на нагрівальних елементах є надмірна кількість розчинених у воді солей кальцію та магнію. Чим більше цих солей, тим більш "жорсткою" є вода.
Що робити, щоб не утворювався накип у чайнику?
Профілактика появи накипу в чайнику
- Воду можна кип'ятити лише один раз. …
- Не залишати гарячу воду в чайнику. …
- Регулярно після використання чайник рекомендується обполіскувати проточною водою і витирати насухо. …
- Використовувати краще лише бутильовану або фільтровану воду.
Яка вода Якщо утвориться накип?
Існує поняття "жорстка вода", це вода, в якій міститься багато солей магнію та кальцію. При кип'ятінні такої води ці солі розкладаються, утворюючи білий наліт на поверхнях нагрівальних елементів (цей нерозчинний осад ми і називаємо накипом), а також вуглекислий газ.