Menu Close

7 способів, як правильно натерти овочі

Натерті овочі – це чудовий додаток до різних страв. Вони додають свіжий смак та яскравий аромат у кожну тарілку. Однак, перед тим, як натерти овочі, потрібно вирішити, яким інструментом краще це зробити.

Один із найпоширеніших способів натерти овочі – це використання тертки. Терка дозволяє отримати дрібну стружку овочів, яка ідеально підходить для салатів та закусок. Якщо ви хочете отримати більші шматочки, ви можете використовувати шатківницю. Вона дозволяє швидко та легко нарізати овочі так, щоб вони зберігали свою форму та текстуру.

На вибір тертки або шатківниці впливають не тільки переваги в текстурі овочів, але і час, який ви готові витратити на процес нарізки. Якщо вам потрібно швидко приготувати салат або закуску, то найкращим вибором буде шатківниця. Вона дозволить вам швидко та якісно нарізати овочі, заощадивши час та зусилля.

Чим натерти овочі
ОвочіМетод натирання
МоркваНа тертці
БурякНа тертці
КартопляНа тертці
РедискаНа тертці
ГарбузНа тертці
ЯблукоНа тертці
ГрушаНа тертці

Щоб натерти свіжі варені овочі чи фрукти, краще використовувати тертку з харчового пластику, що не окислюється, не фарбується і не вбирає запахи. Терка має оптимальну відстань між отворами для якісного нарізування та шаткування великих коренеплодів та овочів.

Які бувають терки для овочів?

Терка для овочів – базовий інструмент, який полегшує нарізку інгредієнтів для перших і других страв, салатів, десертів. У продажу безліч видів слайсерів, шатківниць і подрібнювачів: звичайні та з насадками, ручні та механічні, однозадачні та багатофункціональні.

Що можна натерти на тертці?

Що можна натерти на тертці – вибираємо зручні отвори

  • Картопля. На відміну від інших продуктів картопля на тертці виходить дуже ніжним. …
  • Цибуля. …
  • Морква. …
  • Масло. …
  • Яйця варені. …
  • Капуста. …
  • Риба.

Як правильно використовувати терку для овочів?

Сторона з отворами у вигляді великих крапель використовується, щоб подрібнювати різні продукти у велику стружку. З її допомогою можна натерти сир, овочі, яйця, шоколад, маргарин чи олію. Іноді за допомогою цього боку терки натирають цибулю для отримання пюре.