Menu Close

Скільки часу триває вагітність у хом'яків і скільки вони народжують?

Хом'яки – Ідеальні вихованці для тих, хто бажає мати маленьких і милих тварин вдома. Вони вже давно завоювали популярність завдяки своєму компактному розміру та легкому догляду. Проте цікаво знати, скільки часу у хом'яка займає процес вагітності та пологи.

Середня тривалість вагітності у хом'яків може змінюватись в залежності від породи та індивідуальних особливостей кожної тварини. Зазвичай період вагітності триває від 16 до 21 дня. За цей час гризуни проходять усі етапи розвитку та готуються до пологів.

Коли настає час пологів у хом'яків, самка будує особливе притулок, зване гніздом, у якому наводять потомство. Часто хом'яки народять досить велику кількість дитинчат, зазвичай від 4 до 12. Новонароджені хом'ячата сліпі та голі, тому вони залежать від матері для виживання та розвитку.

Вік хом'якаЧас вагітності
1-2 місяці16-18 днів
2-3 місяці18-20 днів
3-4 місяці20-22 дні
4-5 місяців22-24 дні
5-6 місяців24-26 днів
6-7 місяців26-28 днів

Вагітність самі хом'ячка триває в середньому 14-19 днів, а у джунгарських хом'яків тривалість вагітності може досягати і 30 днів..30 черв. 2021 р.

Як швидко народжують хом'яки?

Статева зрілість настає з 4-6 тижнів, проте занадто рання вагітність може бути дуже небезпечна для самки. Для отримання здорового потомства перша вагітність у самки має бути не раніше 3-4 місяців. Тривалість вагітності становить 21-26 днів..

Чи потрібно прибирати самця хом'яка після пологів?

У посліді може бути від 2 до 11 дитинчат. Через місяць після народження їх вже треба відсаджувати та розділяти за статевою ознакою.

Чи потрібно відсаджувати хом'яка? Якщо Хом'ячиха народила?

Відлучення – важливий етап для молодих хом'ячків, оскільки він знаменує початок їх самостійності. Після відлучення хом'ячки зазвичай залишають матір і починають самостійне життя. Однак деякі хом'ячки можуть залишатися з матір'ю ще деякий час, перш ніж вирушити у самостійне плавання.