Menu Close

Навіщо роблять шпаклівку: основні причини та переваги

Шпаклівка – це процес нанесення спеціального складу на поверхню, який слугує для вирівнювання та підготовки її перед декоративним оздобленням. На перший погляд може здатися, що шпаклівка – це непотрібний етап у ремонтних роботах, проте насправді вона відіграє важливу роль у створенні ідеального покриття.

Головна мета шпаклівки – приховати нерівності, тріщини та інші дефекти, які можуть бути на поверхні стін або стелі. Хочете, щоб фарбування стін виглядало рівно і бездоганно? Тоді шпаклівка – це невід'ємний етап. Без неї всі нерівності та недоліки стануть також видно на поверхні фарби.

Шпаклівка також використовується для створення гладкої поверхні перед наклейкою шпалер. Чи це стеля або стіна, важливо, щоб поверхня була добре підготовлена, щоб шпалери приклеювалися рівно і без зсувів. Саме тому шпаклівка – це невід'ємна частина роботи при декоративному оздобленні стін.

Навіщо роблять шпаклівку
1.Виправити нерівності стін
2.Прибрати тріщини та сколи
3.Підготувати поверхню для фарбування
4.Поліпшити зовнішній вигляд приміщення
5.Захистити стіни від вологи та плісняви

Навіщо потрібна шпаклівка?

Шпаклівка (спец.: шпаклівка; від нім. Spachtel – лопатка) – пастоподібний або порошковий матеріал, що застосовується для вирівнювання поверхонь перед нанесенням на них матеріалів для оздоблення приміщень. Шпаклівками називають склади, що застосовуються для вирівнювання поверхонь, що підлягають фарбуванню.

Навіщо потрібно шпаклювати стіни?

Шпатлювання дозволяє вирівняти всі нерівності, закласти мікротріщини, які залишаються, хоч і непомітними, навіть після самого майстерного оштукатурювання. Крім того, шпаклівка запобігає поступовому розсипанню цементно-піщаної поверхні.

Що краще шпаклювати чи штукатурити?

Призначення. Штукатурка застосовна при вирівнюванні стін та стель, що мають значні нерівності, перекоси та інші дефекти. Шпаклівки необхідні для фінішного вирівнювання і дозволяють згладити навіть найменші нерівності та шорсткості, досягнувши максимально гладкої поверхні.

Що міцніше штукатурка чи шпаклівка?

Через відмінності основних завдань шпаклівка відрізняється від штукатурки – вона менш міцна (до речі, запам'ятайте – не можна штукатурку наносити поверх шпаклівки, правило «основа завжди має бути міцнішою за покриття» у будівництві актуально буде завжди), вона пластична, до неї входять дрібніші фракції заповнювачів, а …